Martinova úžasná zeleninová omáčka

Publikováno dne 28. 08. 2013
Martinova zeleninová omáčka

Martinova zeleninová omáčka

Milé dámy,

rád jsem alespoň některé z vás poznal osobně na naší malé oslavě – a mám radost, že vám moje omáčka na garden party tak chutnala! Zde uvádím rovnou celý recept:-)

 

 

 

 

Ingredience potřebné na omáčku jako přílohu k těstovinám pro 2 osoby:

1  středně velká cibule, 2 stroužky česneku

2 papriky, 6 větších rajčat

střední cuketa, menší lilek

bylinky a koření dle chuti

Na pánvi rozpustíme máslo a zakápneme olivovým olejem. Necháme zpěnit cibulku a nadrobno nakrájený česnek. Přidáme červenou papriku a podusíme. Po změknutí paprik přidáme nadrobno nakrájená rajčata. Poté, co rajčata pustí šťávu, přidáme na kolečka nakrájenou cuketu a lilek. Rozmixujeme tyčovým mixérem do kašovité konzistence. Dochutíme čerstvě rozemletým pepřem v hmoždíři v kombinaci s hřebíčkem a skořicí. S opatrností přidáme římský kmín. Dle chuti dosolíme. Omáčka je vhodná ke kuskusu nebo k těstovinám. Případě výraznějšího dochucení lze podávat i jako dip k masu na grill.

Můj tip:

Martin Staněk

Martin Staněk

Omáčce dodá šmrnc limetková šťáva. Pokud rajčata nejsou dostatečně vyzrálá, lze omáčku i lehce osladit. Případně dle chuti lze doplnit čerstvými bylinkami jako je bazalka, tymián a koriandr.

Dobrou chuť vám přeje

Martin

 

 

 

Štítky:

Jedna odpověď k “Martinova úžasná zeleninová omáčka”

  1. Znám,,,někdo tomu říká i hořčice,a zkoušeli jsme ji snad už před 20 lety…(výborný nápad!!!)

Zanechte komentář

Napsat komentář

Vaše informace jsou u nás v bezpečí. Nemáme rádi spam. Přečtěte si informace o ochraně údajů.

Do následujícího políčka prosím zkopírujte tento kód: WcWvdv